آموزش گره هاي مفيد
گره معمولی: ساده ترین گره ها است و همه آن را می شناسند. معمولا برای بستن سرطناب و جلوگیری از ریش شدن سر طناب استفاده می شود.  همچنین در مواقعی که احتیاج به گره با حجم کم داشته باشیم از این گره استفاده می کنیم.

البته باز شدن این گره بدلیل کم حجم بودن معمولا به سادگی ممکن نیست از این این گره کمتر مورد استفاده فنی قرار می گیرد.

گره دو خفت: (گروه قلابدار یا گره بند چادر)؛ معمولا در بستن بندهای کفش استفاده  می شود، همچنین برای بسته بندی موقت و خصوصیت بارز آن این است که به آسانی بازمی شود و خاصیت لغزندگی دارد.همچنین در چادرزنی کاربرد زیادی دارد. خاصیت این گره این است که براحتی می توان فاصله طناب را کم یا اضافه نمود.

طرز بستن گره: ابتدا طناب را ازحلقه میخ چادر گذارنده و سپس سر طناب را روی تنه اصلی طناب گذاشته، یک گره معمولی می زنیم و سر طناب را در امتداد تنه اصلی قرار داده، با فاصله کمی مجددا گره می زنیم.

اکنون گره را محکم کرده و آن را امتحان می کنیم. به این شکل که باید گره بر روی تنه اصلی سوار و لغزنده باشد بطوریکه بتوان طول تنه اصلی را به اندازه دلخواه تنظیم نمود.

گره گاروت؛ از این گره برای بستن دو الوار به یکدیگر استفاده می شود. این گره توسط یک اهرم مهار خواهد شد. برای استفاده از این گره ابتدا باید دو سر طناب ضخیم و کوتاهی (به نسبت قطر الوار) را به یکدیگر ببافند. آنگاه مطابق شکل حلقه طناب را زیر الوار قرار داده و از  داخل دو سر حلقه آن چوب نسبتا محکمی را وارد کرده،‌ چوب را چندین مرتبه به دور خودش بچرخانید تا طناب در نهایت سفتی و محکمی الوارها را در بر گیرد. برای اینکه چوب مهار در جهت مخالف خود حرکت نکند،‌ سر دیگر آن را با یک طناب نازک تر به الواری که مانع حرکت مخالفش می شود می بندیم.

گره زنجیری یا واکسیل: (گره ترکیبی)؛ ابتدا یک گره خفت زده و سپس از داخل حلقه طناب را گرفته، یک حلقه جدید می آوریم و مجددا از حلقه جدید طناب را گرفته و یک حلقه جدید دیگر بوجود می آوریم و این عمل را تا آخر ادامه می دهیم. در انتها یک گره معمولی زده تا حلقه ها از هم باز نشود. از این طناب می توان برای بُکسل کردن و ... استفاده کرد.

واکسیل دژبان و یا اعضاء هلال احمر که روی شانه می اندازند با استفاده از این نوع گره ساخته می شود.

مخزن گره (گره ترکیبی)؛هنگامی که بخواهیم طناب بلندی را با فاصله های معین پر از گره معمولی یا هشت داشته باشیم تا اینکه مثلا دست روی آن سُر نخورد (برای پایین آمدن از بلندی یا فرو رفتن در چاه و غیره) از این نوع گره استفاده  می کنیم زیرا که هم بسیار راحت است و هم بسیار با دقت و هم وقت کمی را  می گیرد. ابتدا طناب را در موازات یک قطعه چوب یا ... قرار داده و سپس با یک پیچش طناب، حلقه کامل بوجود آورده و آن را به روی قطعه چوب یا می اندازیم.

تذکر: به هر تعداد گره که نیاز باشد باید این عمل را تکرار کرد.

در پایان سر طناب را از داخل همه حلقه ها عبور داده و از داخل اولین حلقه بیرون می آوریم. در مرحله پایانی باید دقت نمود حلقه ها به ترتیب از داخل یکدیگر عبور کنند تا مخزن گره زیبایی مخصوص به خود را داشته باشد.

گره هشت؛‌ شکل گره همانند هشت لاتین است و بیشتر برای گره زدن دو سر طناب استفاده می شود تا اینکه از ریش شدن آن جلوگیری شود. همچنین هنگامی که به گره با حجم بزرگتر نیاز داریم. برای گره زدن سر طناب را  یک دور کامل به دور تنه طناب پیچیده،‌ سپس از داخل حلقه بیرون می آوریم.

گره بارکش؛ برای حمل باربر پشت چهارپایان و یا توسط نفر بکار
می رود. برای بستن آن دو سر طناب را چند بار به دور هم پیچانده و سپس بار مربوطه را به روی طناب گذاشته یک سر طناب را از داخل حلقه ایجاد شده بیرون آورده و آنگاه دو سر طناب را بطرفین کشیده و گره را محکم می کنیم.

گره مربع؛ این گره یکی از مفیدترین گره­های پیش­آهنگی و شناخته شده در همه جهان است. این گره برای بستن دوطناب به­هم استفاده می­شود و به آسانی شل یا سفت  می­شود.

گره مربع لغزان (گره ترکیبی)؛ عموما برای بستن بندهای کفش وبسته بندی های موقت بکار می رود. طرز بستن آن مرحله اول گروه مربع و در مرحله دوم گره یک خفت به آن اضافه
می شود.

گره خرگوش؛ این گره برای بستن 2 طناب کوتاه  به­هم و ایجاد یک طناب بلند استفاده  می­شود. طناب­ها می­توانند نازک یا کلفت باشند.

گره بند خرگوش؛  بیشتر برای ایجاد حلقه ثابت و در بند نگاه داشتن حیوانات اهلی یا وحشی استفاده می شود،‌ نوعی گره زیبا و بسیار مطمئن است. در پایان 2 سر طناب را در جهت مخالف یکدیگر کشیده گره محکم خواهد شد.

گره شکاف دار؛این گره در چوب بندی ها مصرف زیادی دارد و در وسط چوب به این شکل بسته می شود که ابتدا طناب را به دور چوب مورد نظر  میچرخانیم، یک حلقه بوجود می آید. مجددا طناب را به دور چوب یچرخانیم و از بالا به داخل حلقه دوم برده،‌ بیرون می آوریم، سپس دو سر طناب را کشیده تا گره محکم شود. اگر چوب ها را از داخل گره ها بیرون بکشیم، تمام گره ها باز و طناب رها خواهد شد و اگر بخواهیم در سر چوب این گره بسته شود، سر طناب را موازی با چوب قرار داده،‌در تنه طناب یک حلقه ایجاد می کنیم و داخل چوب می اندازیم. این عمل را یک بار دیگر انجام داده سپس سر طناب را کشیده گره را محکم می کنیم.

گره قلاب؛ از این گره برای بستن دونخ نازک  یا 2 ریسمان سست به­هم استفاده می­شود.

گره دو خفت؛ از این نوع گره برای محکم­کردن طناب

به تنه درخت یا تیرک چادر استفاده می­شود. این گره، گره بسیار ساده­ای است برای محکم­کردن سرطناب و بازشدن گره اصلی. در این گره نیز سرطناب را به درخت یا میله چادر می­بندند.

این گره اصطلاحاً گره نجار خوانده می­شود و برای محکم­کردن انتهای طناب استفاده می­شود.

حلقه نجات؛ این گره حلقه­ای گرد به­وجود می­آورد  که به­آسانی باز نمی­شود، از این گره  برای شرایط نجات استفاده می­شود.

گره اختصار؛ این گره برای کوتاه­کردن طول طناب  یا محکم­کردن یک طناب سست اما بلند مفید است.

گره کنده کش؛ برای کشیدن تنه درختان،‌ الوار و اجسام سنگین،‌ در روی زمین یا  روی آب بکار می رود. خصوصیت بارز آن این است که بسیار ساده بسته می شود و بدون اتلاف وقت باز می شود. برای بستن آن یک سر طناب را از زیر جسم عبور داده و در دور آن تشکیل هلال
می دهیم.

 گره بشکه کش؛ هر گاه بخواهیم جسم سنگینی را در هوا بطور معلق نگاه داریم و یا بشکه یا جسمی استوانه ای را بخواهیم حمل و نقل کنیم (از طبقه ای به طبقه ای)  یا از روی زمین به پشت بام از این گروه استفاده می کنیم. برای بستن این گره ابتدا مطابق شکل (1) گره معمولی که یک پیچ اضافی دارد را روی زمین باز کرده،‌ سپس جسم را بر روی طناب وسط گذاشته دو سر طناب را بالای جسم کشیده و گره مربع لغزان می زنیم. می توان ابتدا طناب را از زیر جسم عبور داده و هر دو مرحله را در بالای جسم بست به این ترتیب که بعد از عبور طناب از زیر جسم سنگین دو سر طناب را در بالای جسم گره معمولی با یک پیچ اضافی می زنیم سپس گره را باز کرده و در وسط جسم سنگین قرار می دهیم،‌ گره را محکم کرده و دو سر طناب را در بالای جسم گره مربع لغزان می زنیم.

گره دزد و اسب؛ بیشتر برای کوهنوردی استفاده می شود و هنگامی که از بلندی به طرف پایین می آییم و طناب را مجددا نیاز داریم که همراه ببریم. خصوصیت بارز آن این است که بسیار ساده و بدون اتلاف وقت باز خواهد شد.

 در عین حال بسیار مستحکم و قابل اطمینان است.برای بستن این گره ابتدا طناب را دولا و به دو جسم مورد نظر می چرخانیم،‌ یک حلقه و 2 سرنخ بوجود می آید. از داخل حلقه وسط یک سر نخ را گرفته گره را محکم
می کنیم،‌این دفعه از داخل حلقه وسط طناب دیگر را گرفته،‌ گره را محکم می کنیم،‌ اگر این طناب کشیده شود،‌ گره محکم تر خواهد شد. پس می توان به آن اطمینان کرده و از آن استفاده نمود. «مثلا از بلندی به طرف پایین آمد» اگر سر طناب دیگر را گرفته و به طرف پایین بکشیم،‌ تمام گره ها باز و طناب رها خواهد شد.

انواع بست­ها 

گاهی در اردو لازم است 2 چوب را با طناب به­هم ببندید. در اینجا لازم است گذشته از آشنابودن با انواع گره­ها بستن­ها با طناب را نیز فراگرفته باشید.

بستن دو چوب عمود برهم؛ ابتدا یک گره شکاف دار در محل تقاطع دو چوب البته به دور چوبی که بطور عمودی روبروی شما قرار گرفته ببندید.

برای اینکه گره کاملا زیبا و صحیح زده شود انتهای کوتاه طناب را به دور طناب اصلی پیچانید و مطابق شکل (1) طناب را از روی چوبی که بطور افقی در مقابل شما قرار گرفته عبور داده و از زیر چوب عمودی و روی چوب افقی و مجددا از زیر چوب عمودی رد کرده و چندین مرتبه این عمل را تکرار کنید.

سپس سه یا چهار بار هم طناب را بین دو چوب افقی و عمودی بگردانید تا گره شما بخوبی مهار شود. در پایان یا گره شکاف دار چوب بندی شما تکمیل می شود.

بستن دو چوب مایل بر یکدیگر؛ این چوب به گره کنده کش که به دو سر هر چوب بسته می شود آغاز و پس از اینکه چندین بار طناب به دور هر چوب که مایل بر یکدیگرند پیچیده شد، همین عمل در در جهت مخالف انجام می دهیم. سپس انتهای طناب را برای مهار کردن به دور طناب هایی که بین دو چوب پیچیده شده چندین بار گردش داده و با گره کنده کش کار چوب بندی را خاتمه می دهیم.

در شکل از چپ به راست ابتدا بستن 2 چوب به شکل صلیب را به­هم می­بینید، در این شیوه از بستن ابتدا چوب افقی را برروی چوب عمودی ثابت کرده و  سپس طناب را به­صورت دایره­وار به دو چوب­ها ببندید تا محکم شوند. در آخر انتهای طناب را در زیر سایر طناب­ها گم کنید و مراقب باشید تا بست شل نشود.

در شکل دوم به­خوبی مشاهده می­کنید که طناب ابتدا به­صورت عودی و سپس ضربدری و در انتها به­صورت چرخشی دو طناب را به­هم محکم کرده است.

در شکل سوم 2 تیرچوبی را می­بینید که به­صورت موازی به­هم بسته شده­اند این نوع بست بیشتر برای ساخت پل یا کشتی­های کوچک و ساده استفاده می­شود.

 چند نمونه از وسایل با استفاده از  چوب و طناب

1- کَلَک   2- میله پرچم  3- جا حوله ای  4- سه پایه نقاشی،‌سه پایه شکار
5- صندلی نیمکت    6- میزنهارخوری    7- اجاق شکاری     8- اجاق صحرایی


:: موضوعات مرتبط: اشعار ، سرود ، دست ها و...... پيشاهنگي , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : محمد جواد نادري
تاریخ : سه شنبه 11 تير 1392
روش پيدا كردن وقت

خیلی وقتها در طبیعت به دلایل مختلف نیاز داریم از ساعتی که در آن هستیم آگاه باشیم در این مطلب یکی از روشهایی که می توانید به طور تقریبی زمان را در روز معین کنید را فرا خواهید گرفت.

در صورتیکه جهت ها معلوم باشد می توانیم از روش سایه وقت را به طور تقریبی مشخص کنیم. بیایید شروع کنیم:

 

1- زمین را مسطح و افقی نمایید و یا زمینی با این مشخصات پیدا کنید (در اطراف محل کمپتان) و دایره ای رسم کنید. توجه داشته باشید که هرچه این دایره بزرگتر رسم شود به بدست آوردن ساعت دقیق تر کمک می کند.

2- نیم دایرای که به سمت شمال قرار دارد را به 12 قسمت مساوی تقسیم کنید.

پیدا کردن وقت

 

3- عدد 6 را در انتهای غربی نیم دایره شمالی انتخاب کرده و به ترتیب اعداد 7-8-9-10-11 را در سمت غرب نیم دایره در نظر بگیرید .

4- عدد 12 کاملا باید رو به شمال و وسط نیم دایره شمالی باشد .

5- اعداد 1-2-3-4-5-6 و یا به عبارتی 13-14-15-16-17-18 را در سمت شرقی نیم دایره در نظر بگیرید.

6- درست در مرکز این دایره شاخصی بطور کاملا عمودی نصب کنید . برای این کار از یک تکه شاخه بلند و صاف استفاده نمایید و توجه داشته باشید که طول این شاخص کاملا به میزان بزرگی دایره رسم شده بستگی دارد یعنی هرچه این دایره بزرگتر باشد شاخص هم باید بلند تر باشد که سایه آن به دایره برسد.

کار شما به پایان رسیده ، در هر لحظه سایه شاخص روی هر عددی که باشد ساعت تقریبی همان است.

پیدا کردن زمان


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : محمد جواد نادري
تاریخ : سه شنبه 11 تير 1392
آموزش عضويت در سايت ماه نو

 



:: موضوعات مرتبط: تصاوير فعاليت هاي پيشاهنگان هلال احمر سميرم , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : محمد جواد نادري
تاریخ : چهار شنبه 2 تير 1392
مطلب ارسالی ازمحمد حسین آصفی

مبعث حضرت محمد (ص)را به تمام مسلمین جهان تبریک عرض می نماییم

 

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده :
تاریخ : 15 خرداد 1392
فرامين گُنگ (مخابره با دست )

 

مقدمه :

    مخابره با دست يا مخابره صحرايي به علت نياز انسان به انتقال پيام و خبر به دوردست ها كه صدا نمي رسد با حركت دست ها در حال سكوت و خاموشي در روزگاران گذشته و از قديم بين صحرا نشينان و مردمي كه در كوه و جنگل زندگي مي كرده اند ، معمول بوده  و هم اكنون نيز افراد به طور طبيعي هنگام نياز و در جايي كه امكانات مدرن مخابراتي وجود ندارد از دست ها براي خبر رساني استفاده مي كنند .

    اين فن بين شكارچيان نيز براي اين كه شكارها رم نكنند و بتوانند شكار را محاصره كنند ، مرسوم بوده است .

   در گروه پیشاهنگان ، استفاده از اين علائم ضمن ايجاد شور و نشاط و تقويت دقت و هماهنگي ميان اعضاي گروه ها و رسد ، موجب اعجاب و تحسين ناظران خواهد شد .

    آن ها تعجب خواهند كرد كه چگونه اعضا بدون سر و صدا در يك جا جمع مي شوند و حركات صف جمع را انجام مي دهند  و يا گاهي پراكنده شده و زماني به سرعت دايره زده و يا به صف مي ايستند .

  علائم و فرامين اين نوع مخابره به شرح ذيل است :

1) فرمان : جمع

مربي يا سردسته یا سرتیم دست راست را بالاي سر برده و در حالي كه انگشتان دست باز است ، دست را به صورت دايره بالاي سر مي چرخاند

يعني : بر   گِرد   من جمع شويد .

2)  فرمان : پيش ، به دنبال من بياييد .

 مربي يا سردسته یا سرتیم دست راست را در حالي كه انگشتان باز است از بالا (موازي سر ) تا موازات شانه پايين مي آورد .

يعني : پيش ، به دنبال من بياييد .

3) فرمان : با قدم دو ، بشتاب

مربي يا سردسته یا سرتیم دست راست را مشت كرده از بالا ( موازي سر ) با سرعت تا كنار پاي راست پايين مي آورد .

يعني : با شتاب و قدم دو به طرف من بشتاب .

4)  فرمان : ايست

 مربي يا سردسته یا سرتیم دست راست را با انگشتان باز در امتداد سر بالا آورده و نگه مي دارد .

يعني : بايست .

5)  فرمان : بخواب ( خود را پنهان كن )

 مربي يا سردسته یا سرتیم دو دست را با انگشتان باز در دو طرف بدن قرار داده و در حالي كه كف دست به طرف زمين است دو زانو را كمي خم مي كند .

يعني : خود را پنهان كنيد ، بخوابيد روي زمين .

6)  فرمان : به شكل دايره دور من جمع شويد .

مربي يا سردسته یا سرتیم در حالي كه دست هايش با فاصله در دو طرف بدن قرار دارد و نوك انگشتانش به طرف زمين است ، متناوبا دو دست را از از دو طرف بدن پشت سر برده و به جلو مي آورد .

يعني : افراد به شكل دايره دور من جمع شويد .

7)  فرمان : افراد به ستون 2 بايستيد .

 مربي يا سردسته یا سرتیم دو دست را از مقابل بدن بالا آورده به طوري كه كف دو دست رو به هم بوده و دست ها با بدن زاويه 90 درجه مي سازد .

يعني : افراد به ستون 2 بايستيد .

8)  فرمان : به ستون گروه بايستيد .

 مربي يا سردسته یا سرتیم در حالي انگشتان دست ها  بسته و مشت شده است ، دست ها را از آرنج خم كرده و تا موازات سر از دو طرف بالا مي آورد .

يعني : به ستون گروه بايستيد .

9) فرمان : به ستون گروه باز شويد .

 مربي يا سردسته یا سرتیم مانند فرمان قبل عمل مي كند ، با اين تفاوت كه انگشتان دو دست باز است . در اين حالت نيز پشت دست رو به جلو مي باشد .

10)   فرمان : در يك صف بايستيد .

مربي يا سردسته یا سرتیم دو دست را از دو طرف كاملا باز مي كند ، به طوري كه در امتداد شانه ها قرار گيرد و انگشتان باز و كف دو دست رو به جلو قرار مي گيرد .

يعني : افراد در يك صف بايستيد .

11) فرمان : به خط زنجيره باز شويد .

مربي يا سردسته یا سرتیم به شكل فرمان قبلي عمل مي كند ، با اين تفاوت كه كف دست ها به طرف زمين است

يعني : در صف به فاصله دو دست باز شويد .

12)   فرمان : به صف گروه بايستيد .

مربي يا سردسته یا سرتیم مانند فرمان قبلي عمل مي كند ، با اين تفاوت كه انگشتان دست ها بسته و مشت مي شوند .

يعني : به صف گروه بايستيد .

13)   فرمان : به ستون يك پشت سر هم

 مربي يا سردسته یا سرتیم دست راست را تا امتداد شانه از جلو بالا آورده در حالي كه انگشتان باز و كف دست به طرف زمين است .

يعني : افراد به ستون يك پشت سر هم .

14)   فرمان : صف بر هم

 مربي يا سردسته یا سرتیم در حالي كه انگشتان باز و كف دست به طرف زمين است ، دست ها را از جلو و به صورت ضربدر متناوبا از روي هم عبور مي دهد .

يعني : متفرق شويد ،صف را به هم بزنيد .

مخابره با پرچم به وسيله حروف ابجد

    براي سهولت در كار ارسال پيام مي توان حروف الفباي فارسي را با استفاده از تقسيم بندي حروف ابجد عربي به 9  گروه تقسيم كرد و براي هر گروه  كد و رمزي (مثلا اعداد )  قرار داد تا بدين وسيله گيرنده پيام ،  حروف را  از اين دسته ها زودتر تشخيص دهد ، لذا بخش هاي نُه گانه را از 1  تا  90 شماره گذاري كنيد .

    كُد  حروف ابجد را مي توان به ترتيب چنين قرار داد :

ابجد

10

قرشت

60

هوز

20

ثخذ

70

حطي

30

ضظغ

80

كلمن

40

گچ پژ

(حروف الفباي فارسي)

90

سعفص

50

 

 

براي مخابره و ارسال رمز و پيام ها با اين روش مي توان رمز و كد جديدي به شرح ذيل وضع كرد :

1)       حركت دو دست با پرچم از دو طرف بدن به طوري كه دست ها به بدن چسبيده با سرعت ، كاملا باز شده و به جاي خود برگردد مانند بال زدن پروانه ، نشانة انتخاب يكي از 9 حروف ابجد بر اساس جدول ذيل است :

-         يك بار حركت دو دست با پرچم كُد (10) ابجد  منظور ماست .

-         دو بار حركت دو دست با پرچم كُد (20) هوز   منظور ماست .

-         سه بار حركت دو دست با پرچم كُد (30) حطي منظور ماست .

-         چهار بار حركت دو دست با پرچم كُد (40) كلمن منظور ماست .

-         پنج بار حركت دو دست با پرچم كُد (50) سعفص منظور ماست .

-         شش بار حركت دو دست با پرچم كُد (60) قرشت منظور ماست .

-         هفت بار حركت دو دست با پرچم كُد (70) ثخذ منظور ماست .

-         هشت بار حركت دو دست با پرچم كُد (80) ضظغ منظور ماست .

-         نُه بار حركت دو دست با پرچم كُد (90) گچ پژ منظور ماست .

2)       حركت دست راست با پرچم به طوري كه دست و پرچم از پا و بدن جدا شده و كاملا بالا بيايد و سريع به جاي خود برگردد مانند يك بال پروانه ، نشانة انتخاب يكي از حروف بخش مخابره شده بر اساس جدول ذيل است :

يك بار حركت دست راست : كُد (1) حرف اول بخش

دو بار حركت دست راست : كُد (2) حرف دوم بخش

سه بار حركت دست راست : كُد (3) حرف سوم بخش

چهار بار حركت دست راست : كُد (4) حرف چهارم بخش

 

*كد و رمز حروف 9 بخش به شرح ذيل است :

10- (ابجد )                         (الف 1 )           (ب 2)       (ج 3 )            (د 4)

20- ( هوز )                        ( ه 1)               ( و 2 )      (ز  3)

30- ( حطي )                       (ح 1 )              ( ط 2 )      ( ي 3 )

40- (كلمن  )                       ( ك 1 )            ( ل 2 )       ( م 3 )         ( ن 4 )

50- ( سعفص )                    ( س 1 )           ( ع 2 )       ( ف 3 )       ( ص 4 )

60- ( قرشت )                      (ق 1 )             ( ر 2 )       ( ش 3 )       ( ت 4 )

70- ( ثخذ )                         ( ث 1 )            ( خ 2 )       ( ذ 3 )

80- ( ضظغ )                       (ض 1 )           ( ظ 2 )      ( غ 3 )

90- ( گچ پژ )                      (گ 1 )             ( چ 2 )       ( پ 3 )       ( ژ 4 )

 

تذكر: حروف به ترتيب قرار گرفتن در كلمه تركيبي و بخش ، شماره گذاري و كد گذاري شده است كه شماره رمز و كد هر حرف عبارتست از مجموع عدد آن حرف و عدد بخش كه حرف در آن قرار دارد .

3)       حركت دست چپ با پرچم ، علامت و نشانه تمام شدن مخابره كد و رمز يك حرف است و لذا پيام گيرنده ، بعد از اين علامت بايد منتظر مخابره بخش ديگري از حروف نُه گانه يا حرف ديگري از همين بخش باشد . در پايان هر حرف مخابره كننده دست چپ خود را بالا مي برد . اگر مخابره شونده يا گيرنده رمز را فهميد ، او نيز دست چپ خود را بالا مي برد .

4)       با تمام شدن حروف يك كلمه يك بار علامت فاصله مخابره مي شود و با تمام شدن جمله ، دوبار  علامت فاصله مخابره  مي شود  و با تمام شدن كل مخابره  ، سه مرتبه علامت فاصله مخابره مي شود .

5)       براي دادن علامت فاصله در اين روش به اين طريق عمل مي شود كه دو پرچم به طرف پايين و بين دو پا قرار مي گيرد و مجددا به جاي خود بر مي گردد .

پس از انجام  حالت آماده ( حالت 1 و 2 ) و ارسال علامت شروع مخابره (حالت 3)  به وسيله مخابره كننده و دريافت پاسخ مشابه آن از گيرنده پيام ، مخابره آغاز مي شود .

به طور مثال حروف كلمه امام  (ا م ا م ) الف در بخش ابجد  با كد 1  و  م در بخش كلمن با كد  3  قرار دارد و رمز كلمه ( ابجد )  1 و رمز كلمه (كلمن ) 4 مي باشد . لذا مخابره كننده حركات ذيل را براي ارسال و مخابره اين پيام به ترتيب انجام مي دهد :

-         يك بار حركت دو دست با پرچم

-         يك بار حركت دست راست با پرچم يعني كد 1 حرف الف

-         يك بار حركت دست چپ با پرچم يعني پايان رمز اولين حرف

-         چهار بار حركت دو دست با پرچم يعني كد 4 (كلمن )

-         سه بار حركت دست راست با پرچم يعني كد 3 (م)

 

مجددا براي مخابره الف و  ميم دوم اين حركات تكرار مي شود و براي اعلام پايان حروف كلمه ، يك بار علامت فاصله مخابره مي شود . ارسال اين كلمه را مي توان به شكل زير نمايش داد .

//1/1//1111/111//1/1//1111/111-

الف               م      الف           م

( // ) اين نماد ، نشانه حركت پرچم با دو دست

( / ) اين نماد ، نشانه حركت پرچم با يك دست

( 1 ) اين نماد ، نشانه تعداد حركت پرچم و  دست

( - ) اين نماد ، نشانه و علامت 1 فاصله است

( = ) اين نماد ، نشانه و علامت 2 فاصله است

با توجه به نمادهاي وضع شده فوق جمله ( خامنه اي رهبر است )  به شكل زير كدگذاري و نمايش داده مي شود :

//1111111/11//1/1//1111/111/1111//11/1//1/1//111/111-

        خ      ا     م         ن    ه     ا            ي

//111111/11//11/1//1/11// 111111/11-

               ر         ه      ب               ر

//1/1//11111/1//111111/1111- - -

         ا          س                ت

يا كلمه رشت اين گونه رمز گذاري و مخابره مي شود :

(//11111/11/111/1111- )

              ر       ش      ت

معني و رمز ها به ترتيب عبارتند از :

( حركت دو دست با پرچم ، كد 5 قرشت ، حركت يك دست با پرچم ، كد 2 حرف دو قرشت     ، كد 3 حرف سوم قرشت ، كد 4  حرف چهارم قرشت ، يك فاصله يعني پايان كلمه )

طريقه ديگر  كدگذاري  اين نوع مخابره با اعداد به شرح ذيل مي باشد :

1-      (ابجد 10)                 الف 11          ب 12        ج13             د 14

2-      ( هوز 20 )               ه 21              و22          ز23

3-      ( حطي 30  )             ح31              ط32          ي33

4-      (كلمن 40  )               ك41             ل 42         م43           ن44

5-      (سعفص 50 )           س51              ع52          ف53         ص54

6-      (قرشت 60 )             ق61               ر62         ش63          ت64

7-      ( ثخذ 70 )               ث71               خ72          ذ73

8-      ( ضظغ 80 )            ض81              ظ82         غ83

9-      ( گچ پژ 90 )           گ91                 چ92       پ93            ژ94

     در اين روش بخش هاي تركيبي نُه گانه ، حروف دهگان و حروف هر بخش يكان اعداد را تشكيل مي دهند و هنگام مخابره ، حركت دو دست با پرچم ( دو بال پروانه ) دهگان و يك بار دست با پرچم ( دست راست ) يكان را تعيين مي كند .

 

تذكرات : 

1)       در رسم الخط فارسي چون از تشديد به جاي تكرار دو حرف استفاده مي شود ، لذا در مخابره با پرچم براي ارسال مفهوم تشديد ، علامت دو دست با پرچم به صورت ضربدر روي هم پيش بيني شده است .

2)       چون گاهي  ممكن است به علل گوناگون از جمله هم رنگي فضاي پشت سر مخابره كننده ، گيرنده پيام متوجه رمز و كد مخابره نشود ، لذا جهت تكرار و مخابره همان رمز ، علامت ذيل تعيين شده است :

علامت تكرار كن ، متوجه نشدم : دو دست با پرچم درامتداد سر به طرف بالا و عمود نگه داشته مي شود و به جاي خود بر مي گردد .

3)       پس از پايان مخابره كد و رمز هر حرف ، گيرنده پيام با نشان دادن علامت زير دريافت كد و رمز را اعلام مي كند :

علامت رمز دريافت شد : ( دست راست با پرچم در امتداد سر يك مرتبه بالا رفته و پايين مي آيد ) .

سازمان و تشكيلات مخابرات :

براي اجراي مخابرات به روش مُرس با پرچم و با استفاده از حروف ابجد و براي تطبيق كار يك گروه هفت نفره با ساختار زير پيشنهاد مي گردد :

الف – سرگروه به عنوان رئيس و ناظر مخابرات ؛

ب _ گروه فرستنده پيام :

1)       منشي

2)       تطبيق كننده ( رمز خوان )

3)       مخابره كننده

ج_ گروه گيرنده پيام :

1)       گيرنده

2)       تطبيق كننده ( رمز خوان )


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : محمد جواد نادري
تاریخ : جمعه 10 خرداد 1392
روز بزرگداشت فردوسي

حکیم ابوالقاسم فردوسی توسی (زادهٔ ۳۲۹ ه‍.ق، ۳۱۹ ه‍.خ - درگذشتهٔ پیش از ۴۱۱ ه‍.ق، ۳۹۷ ه‍.خ در توس خراسان)، سخن‌سرای نامی ایران و سرایندهٔ شاهنامه حماسهٔ ملی ایرانیان. او را بزرگ‌ترین سرایندهٔ پارسی‌گو دانسته‌اند. نام و آوازه فردوسی در همه جای جهان شناخته و ستوده شده است. شاهنامهٔ فردوسی به بسیاری از زبان‌های زنده جهان برگردانده شده است. در ایران روز ۲۵ اردیبهشت به نام روز بزرگداشت فردوسی نامگذاری شده است.

 

روز بزرگداشت حكيم ابولقاسم فردوسي را به همه ي ايرانيان عزيز تبريك مي گوييم

 

 

براي خواندن شاهنامه رجوع كنيد به :

ganjoor.net/ferdousi/‎

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : محمد جواد نادري
تاریخ : سه شنبه 24 ارديبهشت 1392
فرامين گُنگ (مخابره با دست )

 

فرامین مخابره گنگ :

به ادامه مطلب بروید....................!!



:: موضوعات مرتبط: معرفي پيشاهنگي , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
:: ادامه مطلب
نویسنده : محمد جواد نادري
تاریخ : دو شنبه 9 ارديبهشت 1392
تصاوير پنجشنبه مورخ 5/2/92

 

آموزش گارد پرچم

 



:: موضوعات مرتبط: تصاوير فعاليت هاي پيشاهنگان هلال احمر سميرم , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : محمد جواد نادري
تاریخ : پنج شنبه 5 ارديبهشت 1392
روز بزرگداشت سعدی مطلب ارسالی ازمحمد حسین آصفی

 

 

مشرف الدین مصلح بن عبدالله شیرازی شاعر و نویسندهٔ بزرگ قرن هفتم هجری قمری است. تخلص او “سعدی” است که از نام اتابک مظفرالدین سعد پسر ابوبکر پسر سعد پسر زنگی گرفته شده است. وی احتمالاً بین سالهای ۶۰۰ تا ۶۱۵ هجری قمری زاده شده است. در جوانی به مدرسهٔ نظامیهٔ بغداد رفت و به تحصیل ادب و تفسیر و فقه و کلام و حکمت پرداخت. سپس به شام و مراکش و حبشه و حجاز سفر کرد و پس از بازگشت به شیراز، به تألیف شاهکارهای خود دست یازید. وی در سال ۶۵۵ سعدی‌نامه یا بوستان را به نظم درآورد و در سال بعد (۶۵۶) گلستان را تألیف کرد. علاوه بر اینها قصاید، غزلیات، قطعات، ترجیع بند، رباعیات و مقالات و قصاید عربی نیز دارد که همه را در کلیات وی جمع کرده‌اند. وی بین سالهای ۶۹۰ تا ۶۹۴ هجری در شیراز درگذشت و در همانجا به خاک سپرده شد.

 

روز بزرگداشت شاعر ایرانی«حکیم مصلح الدّین سعدی شیرازی»

را به همه ی هم وطنان عزیزم تبریک می گویم   

 

 

براي خواندن اشعار سعدي به اين آدرس مراجعه فرماييد

ganjoor.net/saadi           

         


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده :
تاریخ : 1 ارديبهشت 1392
قول و سوگند پیشاهنگان

 

  بسم ا... الرحمن الرحیم
 

من كه یك پیشاهنگ هلال احمر هستم قول می دهم كه

به اندازه تواناییم؛ * به دیگران كمك كنم و وظیفه ام را

نسبت به خدا و رهبرپدر و مادرو مربیان عزیزم

انجام دهم همیشه شاد باشم و به منشهای

نهضت پیشاهنگی عمل نمایم.

صلوات

 

 



:: موضوعات مرتبط: اشعار ، سرود ، دست ها و...... پيشاهنگي , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : محمد جواد نادري
تاریخ : شنبه 31 فروردين 1392

تعداد صفحات : 6